Utviklingen av datamaskiner og programvare

Det er mye å sette seg inn i når det kommer til utviklingen av datamaskiner og programvare. Her vil du kunne få en liten oppsummering.

Størrelse

Noe av det flest av oss legger merke til, er størrelsen på datamaskinene. De har gått fra å være utrolig store til å være utrolig små.

Dette gjelder også for programvare. Programmene vi bruker, bruker mye mindre plass på harddisken enn det de gjorde før. Til gjengjeld så har harddiskene bare fått mer og mer lagringsplass, selv om de fysisk sett har blitt mindre og mindre.

Datamaskinhistorie

Det er mange som tenker at datamaskinen er relativt ny, og dette stemmer for så vidt. Det var først på 1940-tallet at konstrueringen av elektroniske datamaskiner fant sted. Disse var selvsagt veldig primitive i forhold til de maskinene vi er vant med å bruke i dag.

Hvis du har lyst til å utfordre deg selv om den tidlige utviklingen av datamaskinen, så les mer her: Kjenner du igjen PC-historien fra PCens barndom.

Elementer

De viktigste elementene innenfor nyere datahistorie har først vært maskinkoding. Deretter kom transistor-teknologien og halvlederteknikkene. Deretter kommer mikroprosessoren. Dette er de teknologiske elementene som har hjulpet oss å komme fram til den teknologien vi har i dag, både når det kommer til maskinvare og programvare. Det finnes selvsagt ulike varianter av disse elementene, men hvis du er interessert i å lese mer om det så finnes det mange ressurser.

Noe som er sikkert er at datamaskinhistorie har mye informasjon, selv om teknologien er relativt ny. Du vil kunne lære mye på nettet om teknologien som har endret livene våre!

Related posts