Hvordan teknologi hjelper folk å holde kontakten og redusere sosial isolasjon

Slik kan du gjøre hjemmet ditt mer velfungerende

 Teknologi er noe som alltid har vært viktig, men i nyere tider har det blitt viktigere på helt andre måter. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologi hjelper oss å redusere sosial isolasjon.

Ulike teknologier

Det aller viktigste tiltaket under koronaen har vært sosial isolason, men hvordan kan teknologien hjelpe de som sitter i isolasjon å holde kontakten?

Teknologien tilbyr oss mange muligheter. Som for eksempel plattformer som Zoom, Teams, GoogleMeet der man kan snakke med folk man kjenner. Kanskje spise middag sammen eller se en film sammen over disse tjenestene. Det finnes også teknologi som gjør at man kan spille med hverandre over nett.

Ikke glem telefonen!

Noe som de yngre generasjoner er flinke på, er å glemme at det finnes muligheter til å ringe de du kjenner. Det er ikke alle som er flinke på programvarer og applikasjoner som må nedlastes. Det er ofte de som har de strengeste reglene i forhold til sosial isolasjon som dette går hardest utover. Det vi anbefaler er at du setter deg ned og skriver en liste over folk du vil snakke med, deretter ring dem!

Det er jo også mulig å sende et brev eller en e-post. Husk at dette også var moderne teknologi i sine tider.

Møt opp på online arrangementer

Det kan være en fordel å sjekke hva som skjer i ditt lokalmiljø, men online. Det å være med i en politisk diskusjon eller kanskje se på et program sammen med andre kan være med på å ta deg ut av den sosiale isolasjonen. Det er lite som skal til for å føle seg som en del av noe, så oppsøk det du kan!

Hva slags teknologi mene du er best for å redusere sosial isolasjon?

Related posts