Bitcoin for nybegynnere

Bitcoin er verdens mest kjente kryptovaluta og det er helt naturlig at man dermed blir litt nysgjerrig på hva denne mynten egentlig er. Hvordan kan man kjøpe den? Hvorfor er den så populær? Hva er så spesielt med den?

 

I denne artikkelen skal vi lære deg det helt grunnleggende om Bitcoin og hvordan mynten fungerer. Vi skal lære deg hvordan du kan kjøpe Bitcoin og ikke minst hvorfor den er så populær. Kom igjen så tar vi en titt på dette sammen.

 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta som vil si at det er en digital valuta. Du kan altså ikke skrive ut Bitcoin og ha den i lommeboken din. Den fungerer kun på nett. I dag er Bitcoin den mest populære kryptovalutaen vi har og også den som i dag har høyest verdi. Valutaen ble lansert i 2009 og har siden det skapt store overskrifter. Dette var valutaen som skulle revolusjonere måten vi ser på økonomi. Nå kunne man for første gang overføre penger på tvers av landegrenser enormt raskt, anonymt og uten bruk av en bank. Nettopp derfor har Bitcoin blitt så populær, den har rett og slett revolusjonert tradisjonell økonomi.

 

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Om du ønsker å kjøpe Bitcoin blir du nødt til å opprette en profil hos en nettbørs. Disse børsene finnes det mange av og noen spesialiserer seg på krypto mens andre tilbyr andre former for finansielle investeringer i tillegg. Når du skal velge deg en handelsplattform er det viktig at du finner en som passer for deg og dine behov. Finn en som passer ditt nivå og en som er enkelt å bruke. Ønsker å du ha en tilhørende app slik at du kan investere fra mobilen, da bør du dobbeltsjekke at det er en mulighet. Det finnes et hav av kryptobørser og handelsplattformer der ute så det er ikke noe vits i å registrere deg hos den første du finner. Let litt og se om du finner en som passer helt perfekt for deg.

 

Hva er blockchain teknologi?

Blockchain teknologien er den teknologien som ligger bak kryptovaluta og det er egentlig denne teknologien som har gjort de digitale myntene så populære. Uten denne teknologien ville ikke kryptovalutaen hatt i nærheten av samme verdi som det den har i dag. Det er denne teknologien som gjør at du og jeg kan sende mynter direkte til hverandre uten av vi trenger å gå via en bank. Blockchain teknologien er noe mange var litt skeptisk til i starten ettersom mange tenkte at dette kunne føre til mye hvitsnippkriminalitet ettersom man har muligheten til å være anonym. Likevel er det faktisk det motsatte som har skjedd. Flere banker og spesielt shippingselskaper har begynt å ta i bruk blockchain teknologi nettopp fordi det er umulig å tukle med systemet.

 

Mange mener dermed at blockchain teknologien faktisk kan bety slutten på hvitsnippkriminalitet en gang for alle. Når en transaksjon er gjennomfør er det umulig å endre den og den blir automatisk lagret i en gigantisk hovedbok som er tilgjengelig for alle.

Related posts