Alt du trenger å vite om Bitcoin og Dogecoin

Alt du trenger å vite om Bitcoin og Dogecoin

Bitcoin og Dogecoin er to forskjellige typer kryptovaluta. Bitcoin ble lansert i 2009 og er den første og mest brukte kryptovalutaen. Dogecoin ble lansert i 2013 som en humoristisk og brukervennlig alternativ til Bitcoin. Men selv om de to kryptovalutaene har forskjellige opprinnelser, funksjoner og bruksområder, har de noen likheter. Les videre for å finne ut mer!

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta som ble lansert i 2009. Bitcoin er ikke et selskap eller en organisasjon, men et nettverk av brukere som har tilgang til en felles teknologi – blockchain. Blockchain gjør det mulig for Bitcoin-brukere å sende og motta penger hvor som helst i verden uten å bruke tradisjonelle bank- eller kredittkortnettverk.

Hva er Dogecoin?

Dogecoin er en digital valuta som ble lansert i 2013. Dogecoin bruker den samme teknologien som Bitcoin, men har en frivillig veldedighetssats på 5%. Dette betyr at når du sender Dogecoin til noen, vil 5% av beløpet bli donert til en veldedighetssak.

Dogecoin bruker en annen algoritme for å generere nye mynter, og det er en mye mindre grense for hvor mange mynter som kan bli laget. Dette gjør at Dogecoin kan være mer sannsynlig å holde seg verdt over tid enn andre kryptovalutaer. Dogecoin har også en veldig aktiv og stor online-følgende, noe som gjør det til et populært valg for folk som ønsker å investere i kryptovaluta. Les mer om Dogecoin her: https://dogecoinkurs.org/.

Forskjellen mellom Bitcoin og Dogecoin

Dogecoin ble lansert i 2013 som et satireprosjekt, og Bitcoin ble lansert i 2009. Det er mange forskjeller mellom de to kryptovalutaene. For eksempel, Dogecoin har en mye høyere maksimal mengde enn Bitcoin. Dogecoin har også en mye kortere blokktid, noe som betyr at transaksjoner går raskere gjennom nettverket. I tillegg er Dogecoin’s blokker større enn Bitcoin’s, noe som igjen fører til raskere transaksjoner.

Fordeler med Bitcoin fremfor Dogecoin

Bitcoin har mange fordeler fremfor Dogecoin. Bitcoin er mer verdt enn Dogecoin, og det er en mer etablert kryptocurrency. Bitcoin har også bedre teknologi bak seg, noe som gjør den mer sikker og pålitelig.

Dogecoin ble laget som et sosialt eksperiment, og ikke for å være en seriøs kryptovaluta. Dette har ført til at den ikke har hatt den samme utviklingen som Bitcoin, og at mange utviklere ikke tar den helt alvorlig. Langsiktig er det derfor naturlig å tenke at det er best odds på Bitcoin i å holde sin verdi i framtiden. 

Fordeler med Dogecoin fremfor Bitcoin

Dogecoin er en morsomere og mindre alvorlig kryptovaluta enn Bitcoin. Det har en lekker shiba inu-valp som logo, og de som driver Dogecoin er ikke så opptatt av å bli rike på krypto. Bitcoin.
Dogecoin har også en veldig lav markedsverdi sammenlignet med Bitcoin. Dette betyr at det ikke tar så lang tid å manipulere markedet, noe som gjør det mer volatile.

Konklusjon

Bitcoin og Dogecoin er to forskjellige kryptovalutaer. Bitcoin ble lansert i 2009, mens Dogecoin ble lansert i 2013. Bitcoin er en desentralisert kryptovaluta, mens Dogecoin er en sentralisert kryptovaluta. Bitcoin bruker SHA-256-kryptering, mens Dogecoin bruker scrypt-kryptering. Bitcoin har et begrenset antall mynter som kan bli funnet, 21 millioner, mens det ikke er noen begrensning på hvor mange Dogecoins som kan bli funnet. Dette gjør at Bitcoin ofte blir sett på som en investering, mens Dogecoin oftere blir brukt for å handle eller sende tips.

Related posts