Slik spiller du Keno

Slik spiller du Keno

Lotto kjenner vel de fleste av oss til, men har du hørt om Keno? Keno er et av de mest populære lotterispillene i Norge. Keno består av 70 tall, der 20 hovedtall trekkes ut. Du velger selv hvor mange tall du vil spille på, så lenge det er mellom to og ti tall. Hvis dine tall trekkes ut, blir det gevinst. Hvor mange tall du velger å spille på kalles Keno-nivå. Ettersom du kan velge å spille på mellom to til ti tall er det altså ni ulike Keno nivåer. Desto høyere tall du spiller desto høyere blir oddsen og størrelsen på gevinsten.  Du kan spille inntil 10 rekker og du kan enten velge rekkepris selv eller velge ferdigutfylte rekker med forhåndsbestemt pris.

Hva er Keno?

Kort forklart går det å spille Keno ut på å gjette på hvilke tall som vil bli trukket ut. Keno skiller seg fra Lotto med at det er treninger hver eneste dag, istedenfor en gang i uken. Keno er et spill som leveres av Norsk Tipping, men det finnes også muligheter for å spille Keno hos andre leverandører av gambling på nett.

Ulike måter å spille Keno på

Keno er tilgjengelig både på web og på mobil. Du kan også velge å spille Keno hos en kommisjonær. Det finnes i hovedsak fire ulike måter å spille Keno på, avhengig av hvilken type kupong du velger. Hvis du spiller på nett eller mobil er det bare å klikke på det alternativet som passer deg best.

Ferdigutfylt

Hvis du ikke vil velge hvilke tall du vil spille på selv går det an å ta en ferdigutfylt kupong. Det finnes tre forskjellige typer ferdigutfylte kuponger å velge mellom: Liten, medium, eller stor. En liten ferdigutfylt Keno kupong 25 kroner for 5 rekker. En medium kupong koster 50 kroner for 10 rekker, mens en stor kupong koster 100 kroner for 10 rekker.

Fyll ut selv

Når du fyller ut din Keno-kupong selv, velger du hvor mange tall du skal ha på kupongen din og hvilke tall det skal være. Det er også mulig å få systemet til å velge ut resten av tallene for deg, hvis du bare vil plukke ut et bestemt utvalg selv. I motsetning til ferdigutfylt kupong må du også selv bestemme hvor mange rekker du vil spille. Det siste valget du tar går på hvor mange dager kupongen skal gjelde. Keno trekkes hver dag og kupongen kan gjelde i en, syv, eller fjorten dager.

Systemspill

Systemspill gjør det mulig for deg å delta med flere rekker i en og samme deltakelse. Det finnes ulike systemtabeller som viser kombinasjonene av hovedrekken og de ekstra tallene du har valgt, samt antall rekker som er oppnåelig. Som tidligere nevnt er det kun maksimalt ti tall til sammen man kan velge. Velger man Keno-nivå 2 kan man legge til mellom 1 og 8 tall, mens for Keno-nivå 9 er det begrenset til bare 1 tall.

Innleveringsfrist og trekning

Det er innleveringsfrist i Keno hver dag klokken 20:00. Kort tid etter dette tidspunktet skjer trekningen og resultatene av trekningen publiseres på Norsk Tipping sine nettsider og i deres mobilapp. Du kan ikke følge trekningen live på TV, men ettersom resultatet kommer på web må du ikke vente lenge på resultatet.

Slik vinner du i Keno

Hvert Keno-nivå, det er ni til sammen, har hver sin premiestruktur. Dette vil si at det å få flere like tall på de øverste nivåene vil gi en annen premie enn samme antall like tall på et av de lavere nivåene. I Keno bestemmes premiene ut ifra odds ganget med rekkepris. Dette vil si at premie = odds x rekkepris. Har du spilt for en rekkepris på 10 kroner vil oddsen ganget med 10.

Gevinst på Keno fra Norsk Tipping

Norsk Tipping tilbyr Keno og lover en rask premieutbetaling. Hvis gevinsten du har fått på din Keno- kupong er på under 10 000 kroner vil pengene du har vunnet bli overført til din spillerkonto hos Norsk Tipping. Hvis du har vært så heldig å vinne over 10 000 kroner går pengene heller til den bankkontoen du har registret deg med. Det skal ta mellom en og tre virkedager fra du har vunnet til premien er kommet fram til din bankkonto.

Related posts